Колеги, съжелявам че пускам нова тема но не открих нищо във форума.Та колата си палеше от ряз, но жчера вечерта като реших да запаля първия път стана но за 4-5 секунди и изгасна. Следващите опити бяха безуспешни, като си изхабих акумулатора чак и не успях да запаля. Отворих капака да видя все пак какво става и видях че антифриза е замръзнал (все едно строшен сух лед). Та въпроса ми е дали това може да доведе до проблем и какъв, и решение ако може!!! Възможно ли е и да има вода в резервоара и да е замръзнала и затова да не пали (зареждам само на Лукойл). Колата е от подписа.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Замръзнал антифриз
Collapse
X
-
Колега, това беше много добро обяснение....но аз съм с 2 леви, та си мисля да я вкарам в гараж с темп. около 10 градуса и до утре вечерта ще се е отпуснала, и си мислех направо да запаля(проблем ли ще е). Иначе аз не знам дори и къде е маховика.
Comment
-
Моята днес си запали нормално, тръгвам за работа, почна да загрява към 80 градуса, парното си духа студено....след малко поглеждам стрелката на 95 градуса, а навън е минус 15 !!! Спрях веднага, антифриза замръзнал, изчаках да изстине и пак я запалих. Закарах я в един гараж, и сега е там на около 10 градуса.
Притеснявам се да не е станало нещо
Ама аз съм си за ебане, въобще не се замислих за антифриза, дали е читав и че са големи студове.
Така, че колеги внимавайте!Alfa Romeo 146, boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от frantic Покажи съобщениеМоята днес си запали нормално, тръгвам за работа, почна да загрява към 80 градуса, парното си духа студено....след малко поглеждам стрелката на 95 градуса, а навън е минус 15 !!! Спрях веднага, антифриза замръзнал, изчаках да изстине и пак я запалих. Закарах я в един гараж, и сега е там на около 10 градуса.
Ама аз съм си за ебане, въобще не се замислих за антифриза, дали е читав и че са големи студове.
Така, че колеги внимавайте!sigpicБързай бавно!!!
Comment
-
Днес приживях същият кошмар! Излезнах да припаля колата на жената Пежо 206 но преди това проверих антифриза. В разшерителя беше кристализирал. Лятото сменях датчика на температурата и се възползвах да сменя и антифриза! Сложих концентрат на Петрол и съм долял не повече от 500 грама вода при обезвъздушаването. По показатели би трябвало да не замръзне но уви. Това което направих ........ с две туби по 12 литра топла + сол за да не обледи и те така 3 пъти. Наливах по радиатора разшерителя и тръбите вход изход от радиатор и двигател. В един момент когато стиснах тръбата на изхода от радиатора се повдигна нивото в разшерителя. Отворих обезвъздушителя и изпуснах колкото може "антифриз" (не можах да отворя пробката за източването) изпразни се целият разширител. После се сетих и махнах тръбата от долната страна на радиатора и изпразних цялата система! Това което изтече беше коло 85% течно и 15 % (по моя преценка) ледени дребни кристали. Позтавих маркуча намясто и напълних с топла вода и я изпуснах пак този тът нямаше кристали. После 2.0 литра нов антифриз този път от Еко (дано няма проблем) уж концентрат на -70 °С и малко вода около 0.5/0,6 литъра обезвъздуших и запалих! Оставих колата да загрее огледах и не видях никакви течеове е поне там където мога да виждам! Вдигнах щеката на маслото и не беше прецакано поне за сега ... мисля че този път ми се размина!Избери Твоят ... SOUND
https://soundcloud.com/maserati_hq
Comment
-
колеги, аз си оправих мойта Алфета....занесох я в една гумаджийница където постоянно има пусната печка на въглища, та там цяла нощ и на сутринта се беше втечнил антифриза. Смених го с червен и сега ми е на -44 градуса. Та сега вече ако пак стегне антифриза, честно ще се откажа от борбата с него!
Comment
-
Първоначално публикувано от frantic Покажи съобщениеМоята днес си запали нормално, тръгвам за работа, почна да загрява към 80 градуса, парното си духа студено....след малко поглеждам стрелката на 95 градуса, а навън е минус 15 !!! Спрях веднага, антифриза замръзнал, изчаках да изстине и пак я запалих. Закарах я в един гараж, и сега е там на около 10 градуса.
Така, че колеги внимавайте!Alfa Romeo 146, boxer
Comment
-
абе всеки път едно и също. цената на антифриза не определя качеството му. тоя петролския е приста. карайки с концентрат, температурата му на замръзване е -30 -35С. максимума който може да се постигне при правилно разреждане, независимо какво пише на опаковката е -37С.точка
Comment
Comment